De Amerfoortse - de ondernemersverzekeraar De Amerfoortse - de ondernemersverzekeraar

Ervaringen van klanten

"Ik ben een Assurantie tussenpersoon en heb een onderneming met een werknemer en een klantenbestand van ongeveer 500, particuliere en zakelijke relaties. Dit zijn vrijwel allemaal totaal relaties.

Begin vorig jaar (2013) ben ik burn out geraakt en heb me gemeld bij AO verzekeraar (de Amersfoortse). Het werd me allemaal te veel, kon het niet meer bolwerken en kwam in een negatieve spiraal, kortom : dat ging niet goed komen zo !! Wat je als ondernemer in deze situatie ervaart is dat je eigenlijk dolgraag wilt maar het niet kunt maar er is altijd die druk van buiten. Wat er toen is gebeurd is een heel essentieel iets namelijk, ONDERNEMENPLUS is in beeld gekomen.

Dankzij hen is er met het OndernemersProfiel eerst een beeld geschetst van wat/wie ik als ondernemer/persoon ben en hoe dit beeld paste bij derden. Hierna werden er vervolgafspraken gemaakt om e.e.a. duidelijk in kaart te brengen waar de schoen nu echt wringt. Zij kunnen dit met hun kennis/ervaring prima aan de ondernemer (onderneming) duidelijk maken. Er werd o.a. gekeken hoe je je dagen indeelt , wat je doet, wie de regie heeft over jouw agenda en ga zo maar door. Door deze aanpak is er een heleboel praktisch opgelost/beetgepakt.

Ik ben er van overtuigd dat door hun aanpak, zeer professioneel, bij iedere ondernemer een PLUS genereert. Let wel : Je dient het wel altijd zelf te doen. Ik ben er van overtuigd dat deze manier van oplossingsgericht denken/werken uiteindelijk de juiste is.

Ik kan dan ook een ieder aanraden om met het OndernemersProfiel van OndernemenPlus aan het werk te gaan!"

Gert Slappendel
"Op het moment dat het Ondernemersprofiel mij werd aangeboden stond ik er zowel zakelijk als privé slecht voor; het lukte mij niet om aan nieuwe opdrachten te komen en daarmee omzet te maken. Omdat ik al een tijd geen nieuwe opdrachten kon verwerven, bracht ik thuis ook geen ‘geld in het laadje’. Dat leverde in mijn privé situatie veel spanningen op. Door het OndernemersProfiel en de toelichting van de coach is mij helder geworden dat ik een duidelijk eigen ‘smoel’ nodig heb om mij daarmee te onderscheiden in de markt. Daarnaast heb ik een duidelijke focus nodig; waar ben ik goed in en wat doe ik daarmee het liefste om niet alleen aan (betaald) werk te komen, maar daar ook plezier in te hebben.

Ik heb een grote switch gemaakt naar een geheel nieuwe niche. Voorheen was ik een van de vele ZZP’ers in de overheidsmarkt. Nu ondersteun ik ondernemers bij de vertaling van hun marketing naar werkende oplossingen om online klanten te krijgen. Dit levert mij veel op; ik werk nu direct met de klant wiens probleem ik help op te lossen, ervaar zelf wat dit voor hen betekent en verdien weer een eigen “boterham”. Ik doe nu het werk wat ik echt leuk vind en waar ik blij van wordt om dagelijks te doen. Ik raad iedere ondernemer aan om ook het Ondernemersprofiel te maken, omdat het een frisse en onderbouwde blik oplevert op waar je staat als ondernemer en hoe anderen in jouw omgeving dit zien. Het levert je vele aanknopingspunten op om concreet mee aan de slag te gaan en dit, zoals ik heb gedaan met ondersteuning van een ervaren coach van OndernemenPlus."

Mike Papôt
"Ik ben samen met mijn vrouw eigenaar van een aantal schoenenspeciaalzaken in het topsegment. Ik ben via mijn arbeidsdeskundige in contact gekomen met OndernemenPlus. Ik had destijds een burn-out, was het overzicht op de zaak volledig kwijt en in mijn thuissituatie waren er ook de nodige strubbelingen.

Ik vond de werkwijze van OndernemenPlus en de uitkomst van mijn OndernemersProfiel verhelderend. Het gaf mij in eerste instantie meer inzicht in mezelf - waar mijn sterke en mijn zwakke punten liggen. Hierna zijn we in een vervolgtraject gaan kijken hoe we zakelijk gezien zoveel mogelijk gebruik kunnen maken van mijn sterke punten waardoor ik veel meer vanuit mijn kracht ben gaan werken.

Het hele traject heeft een positieve uitwerking gehad op mijzelf en de zaak. Op het moment dat je als ondernemer meer met zaken bezig bent die je liggen wordt het werk gevoelsmatig eenvoudiger en leuker.

In mijn geval was de burn-out aanleiding tot het nemen van actie. Ik ben blij dat ik het traject ben ingegaan. Ik ben op basis van mijn ervaringen er van overtuigd dat het OndernemersProfiel een waardevolle bijdrage kan leveren voor elke ondernemer die open staat voor verbetering en professionalisering. Het is heel goed om samen met een deskundige buitenstaander eens goed naar jezelf en je bedrijf te kijken."

Peter Rijkers
“Het OndernemersProfiel geeft een zeer reële sterkte- zwakteanalyse waar je als (startend) ondernemer echt je voordeel mee kunt doen!”

Anneruth Duiker
In2mediation
Mijn situatie is dat mijn vrouw hoofdkostwinner is en ook blijft, dat geeft rust. Voor mijzelf mag het zakelijk wel drukker worden, ik heb meer opdrachten nodig. Het OndernemersProfiel en het prettige gesprek met Andrew (de coach van OndernemenPlus) en zijn tips hebben mij zeker meer en nieuwe inzichten gegeven in met name mijn persoonlijke kwaliteiten gericht op acquisitie en netwerken. Hierdoor weet ik waar ik aan kan gaan werken om verder te komen. Ik zou het OndernemersProfiel dan ook zeker aanraden aan andere ondernemers.

Marius Bosman
Bosman Bouwpartner
Na een moeilijk jaar in 2013 kreeg ik het in 2014 weer erg druk, zeker in de periode na de zomer. In het 4de kwartaal merkte ik dat ik behoefte heb aan reflectie en een heroverweging van wat ik doe en hoe ik dat aanpak. Het OndernemersProfiel was hier het juiste instrument voor. De uitkomsten en de toelichting van Marco (coach) hebben voor mij bevestigd dat mijn werkzaamheden én het ondernemerschap bij mij passen. Dat is een fijne conclusie. Het heeft bijgedragen aan mijn overtuiging dat ik in de goede richting zit. Nu was ik al niet heel onzeker, maar het deed me toch goed.

Het OndernemersProfiel is een heldere manier om een gedegen inzicht te krijgen in je ondernemerskwaliteiten en persoonlijkheid ten opzichte van je bedrijfsvoering. Ik kan me voorstellen dat bij een minder positieve uitkomst, of een al te zeer verrassende uitkomst het belangrijk is om nog meer de diepte in te gaan. Dat kan veel ellende besparen. Absoluut het aanbevelen waard.

Jennefer Verbeek
Zakelijk ben ik 3 jaar als zelfstandige actief. Ik heb een vaste klantenkring die me regelmatig terugvraagt. Daar ben ik heel gelukkig mee, en het levert me een mooie omzet op. Ik zit goed in mijn vel en alles loopt ‘op rolletjes’. Mijn vraag voor de ondernemerscoach ging over het aantrekken van nieuwe klanten en het “vragen” om de order. Dat vind ik lastig. Het eerste omdat het proces van zaaien-en-nog-niet-oogsten zo lang lijkt te duren en het tweede omdat ik daar reserves bij voel.

Het OndernemersProfiel heeft me bevestigd wat ik al wel merkte/ wist. Nu in andere woorden/ diagrammen weergegeven. Het bevestigt de zaken waar ik sterk in ben, en ook waar ik niet goed in ben. Hierin heb ik al veel geleerd en ontwikkeld, of de juist mensen om me heen verzameld met wie ik samenwerk.

Een eye-opener was wel mijn doorzettingsvermogen: op korte termijn is dit er wel maar op lange termijn minder. Dit verklaart voor mij waarom ik moeite heb met het ‘wachten op de oogst’. Dit vraagt om volhouden en vasthoudendheid.

Het gesprek heeft me zeker inzichten opgeleverd: Marco heeft me met name bewust gemaakt dat mijn effectiviteit (zelfvertrouwen en zelfverzekerdheid) kan toenemen, door me in relatie tot anderen bewust te zijn van mijn rol. Als zzp’er bekleed ik er dan een nieuwe rol bij; ondernemer. Een groter bewustzijn van mijn eigen gedrag als ondernemer helpt me om bewustere en betere keuzes te maken. Ik heb daardoor meer regie. Dat geeft rust. Ik presteer als ondernemer dan beter voor mijn klanten. Verder waren ook de praktische tips over het schrijven van mijn website, erg fijn.

Ik wil andere ondernemers zeker adviseren het Ondernemersprofiel te maken. Bewustzijn van je eigen ondernemerschap creëert kansen om jezelf als ondernemer te ontwikkelen, wat ten goede komt aan je business. Bewust zijn van waar je niet goed in bent geeft mogelijkheden om keuzes te maken: moet ik dit blijven doen of niet? Past dit bij mij? Besteed ik deze activiteiten uit, of zoek ik samenwerking op met partners? Zeker doen maar wel altijd met een gesprek!

Ik geloof er heilig in dat je persoonlijke effectiviteit en de mate waarin je als ondernemer vanuit je passie werkt en doet wat bij je past, absoluut ten goede komt van jezelf en je bedrijf.

Vanuit het perspectief van vitaliteit geloof ik er ook erg in dat “bewust” zijn preventief werkt. Door inzicht in je persoonlijke eigenschappen en kenmerken, het maken van bewuste keuzes en het hebben van regie in je leven, voorkom je allerlei werk-gerelateerde klachten die enorme impact kunnen hebben op je persoonlijk welzijn zoals stress, burn-out, overspannenheid, RSI, etc.. Bedankt Amersfoortse voor dit cadeau!

Jolie Wapenaar
Jolie Talent Development
Wij zijn met twee compagnons actief binnen ons bedrijf en voor ons was het OndernemersProfiel en met name de persoonlijke bespreking een uitgesproken kans om onze goede en zwakke kanten binnen het ondernemerschap te belichten.

De inzichten die wij hebben ervaren zijn deels vanuit de persoonlijkheden te verwachten en niet geheel onbekend. Wel is het nu vastgelegd binnen een helder document wat nu dient als praatstuk tussen ons beiden. We gebruiken dit om te bepalen hoe wij elkaar op vlakken kunnen versterken.

De effecten zijn nog niet 100% in beeld want we moeten op onderdelen nog met elkaar in gesprek over de bevindingen. Wel hebben wij elkaars profiel doorgenomen en dat geeft zeker herkenning.

Ik denk dat iedere ondernemer in grote lijnen wel weet hoe hij of zij in elkaar zit. Maar op schrift en na het individuele gesprek worden zaken helderder en meer te bevatten. Indien je dat wenst dan kan je op basis van de uitkomsten van het OndernemersProfiel bijsturen in de gewenste richting.

Mike Sieh
Sieh & van leeuwen Adviesgroep
Voor het invullen ging het mij zowel privé als zakelijk prima, maar ik probeer wel open te staan voor verbeteringen. Het OndernemersProfiel heeft mij wel meer inzichten gegeven maar is ook confronterend over mijn doen en laten binnen het bedrijf, soms ook een stiekem een bevestiging van wat je eigenlijk zelf wel weet. Wat ik zeker ga doen n.a.v. het Ondernemersprofiel is dat ik iets anders probeer te werk te gaan en meer structuur en meer sturing probeer te geven aan de invulling van mijn tijd. De vraag, uit de Quickscan die ik in een vervolg heb gemaakt, of je nog baas bent over je agenda was op mij wel erg van toepassing.

Ik zou het OndernemersProfiel zeker aanraden, al was het alleen voor een stuk bewustwording. Want hierdoor komen dus ook de mogelijke aanpassingen en veranderingen in beeld voor zowel de privé als zakelijke aspecten

Boudewijn Pijnappel
Autorijschool Pijnappel
Ik stond er altijd wel goed voor zowel privé als zakelijk, maar ik heb als motto, het kan altijd beter. Dus heb ik het OndernemersProfiel ingevuld en het is voor mij een duidelijke bevestiging van wat ik al wist. Maar zaken beter laten gaan, gaat niet vanzelf, niet zonder extra inspanning. Ik kreeg van …… de tip mezelf meer zichtbaar te maken, meer tamtam te maken en dat sprak me aan. Het heeft me aan het denken gezet en de kans dat ik actie ga ondernemen vergroot. In een wat rustiger periode ga ik ermee aan de slag. Het is voor iedere ondernemer goed om na te denken over je eigen profiel, de spiegel voorgehouden te krijgen en je zo bewust te worden van je eigen sterke en zwakke kanten. Dan kan je echt in je kracht te gaan zitten en de zaken waar je minder sterk in bent anders organiseren. Ik zou het iedereen adviseren om een OndernemersProfiel te maken.

Marinus Schop
Schoonmaakbedrijf M. Schop